Ingrediente:
lapte - 500 mililitri;
apă caldă - 0,5 pahar;
Ouă - 2 bucăți;
Unt sau margarină - 125 de grame;
Zahăr - 2 linguri cu breton;
Sare - o jumătate de linguriță;
Drojdie uscată - 11 grame (aproximativ 1 pungă);
Vanilină - după gust;
Făină - 500 de grame.
Metoda de gătit:
1. Amesteca laptele cu apa si incalzeste la foc mic.
Adăugați drojdia uscată, zahărul și amestecați bine. Apoi scoateți de pe aragaz
și lăsați timp de 15 minute.
2. Adauga in aluat ouale si untul topit. Amestecați bine.
Treptat, lingura cu lingura, adauga zaharul si vanilia. Bateți cu un blender.
3. Adaugati faina care a fost cernuta bine in prealabil -
pentru a nu se forma cocoloase. Bunica sfătuiește să bate totul cu un blender,
pentru că amestecă perfect.
4. Lăsați aluatul timp de 2 ore la loc cald. Puteți acoperi
cu un prosop.
5. Întindeți aluatul și impartiti-l in formă de cercuricu
gaura. Lăsați din nou aluatul timp de 30 de minute.
6. Turnați ulei în tigaie pentru ca gogoșii să „plutească”
în ea. Se prăjește până devin aurii pe ambele părți.
Bunica adaugă umplutura folosind o seringă de patiserie.
Deși au gust bun chiar și stropite cu zahăr pudră sau ciocolată topită.

