Ingrediente:
100 ml apă;
100 ml ulei;
300 g de făină;
1 lingura praf de copt;
putina sare;
2 art. l. zahăr;
vanilină.
Preparare:
Pentru început, adăugați ulei, zahăr, vanilină în apă la
temperatura camerei. Toate acestea trebuie frământate bine.
Apoi adăugați făina și praful de copt. Incepem sa framantam
aluatul.
Când aluatul este gata, nu trebuie lăsat deoparte pentru a
crește, așa cum am făcut noi în rețeta clasică. Va fi potrivit în procesul de
coacere a bunătăților.
Aluatul în sine trebuie împărțit în trei părți egale.
Împărțiți fiecare parte în 12 părți și formați semifabricate
pentru covrigi clasici.
Punem dulceata pe marginea fiecarei piese si formam un
aluat.
Când totul este gata, puneți covrigii cu gem pe o tavă de
copt. Ar trebui acoperita în prealabil cu hartie de copt.
Coacem aceasta minune la cuptor la o temperatura de 180 de
grade pentru aproximativ 20 de minute.
Terminat!
Folosesc această rețetă nu pentru prima dată. Covrigile sunt
cu adevărat parfumate și gustoase. De obicei presară praf deasupra și servesc.
Vă recomand să încercați și să vă răsfățați familia cu astfel de bunătăți,
economisind puțin timp și efort pentru ele!

