Cornulete cu gem


 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 g gem de fructe (preferabil gem de caise sau gem de prune)
  • Zahăr pudră pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul pudră. Adăugați untul tăiat în cuburi și amestecați cu degetele până când obțineți o compoziție nisipoasă.
  3. Adăugați ouăle și esența de vanilie și amestecați până la omogenizare.
  4. Împărțiți aluatul în 4 părți egale și rulați fiecare parte într-o foaie subțire, pe o suprafață presărată cu făină.
  5. Tăiați fiecare foaie în triunghiuri și adăugați o lingură de gem pe fiecare triunghi. Rulați triunghiurile de la margine spre vârf pentru a forma cornulețele.
  6. Puneți cornulețele pe tava pregătită și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.
  7. Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le presăra cu zahăr pudră.
X