Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 g gem de fructe (preferabil gem de caise sau gem de prune)
- Zahăr pudră pentru decor
Instrucțiuni:
- Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul pudră. Adăugați untul tăiat în cuburi și amestecați cu degetele până când obțineți o compoziție nisipoasă.
- Adăugați ouăle și esența de vanilie și amestecați până la omogenizare.
- Împărțiți aluatul în 4 părți egale și rulați fiecare parte într-o foaie subțire, pe o suprafață presărată cu făină.
- Tăiați fiecare foaie în triunghiuri și adăugați o lingură de gem pe fiecare triunghi. Rulați triunghiurile de la margine spre vârf pentru a forma cornulețele.
- Puneți cornulețele pe tava pregătită și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii.
- Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le presăra cu zahăr pudră.

