Reteta de Papanasi Deliciosi



Ingrediente:

500g de branza de vaci
250g de faina
2 oua
4 linguri de zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
1/2 lingurita de extract de vanilie
1 cana de gem de afine (sau orice alt gem preferat)
Smantana 30% grasime
Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru garnisit

Instructiuni:

Intr-un bol mare, amesteca branza de vaci, faina, 2 oua, 2 linguri de zahar, bicarbonatul de sodiu, sarea si extractul de vanilie, pana cand obtii un aluat omogen.

Formeaza bile cu aluatul, de dimensiunea dorita pentru papanasi.

Pune gemul intr-un bol mic si amesteca cu 2 linguri de zahar.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca.

Prinzi cu o lingura de lemn, cate o bila de aluat si o modelezi in forma de papanas.

Pune papanasii in tigaie si prajeste-i pana cand devin aurii pe ambele parti.

Scoate papanasii pe un servet de hartie pentru a se scurge.

Pune papanasii pe un platou si adauga smantana si gemul de afine in centrul fiecaruia.

Garniseste cu zahar pudra si serveste calzi.

Aceasta reteta de papanasi este delicioasa si unica, datorita combinatiei de branza de vaci si extractul de vanilie. Gemul de afine adauga o aroma dulce-acrisoara care se potriveste perfect cu gustul papanasilor. Bucura-te de aceasta reteta de papanasi facuti in casa, care sigur va fi un hit printre cei dragi!

X